Wyszukaj przepis



kup książkę

Wypróbuj przepis Auguste Escoffiera na barani.

nazwa przepisu numer strony
Baranina 337
Baranina i jagnięcina 328
Baranina i jagnięcina, różne dania 336
Baranina, ćwiartka i tylna połówka 328
Baranina, mięso siekane i w plastrach 336
Cassoulet (baranina i jagnięcina) 336
Comber barani i jagnięcy, pieczeń 464
Curry po indyjsku (baranina i jagnięcina) 336
Filety baranie, jagnięce 332
Fritot z nóg baranich 333
Gulasz daube po awiniońsku (baranina i jagnięcina) 336
Gulasz irlandzki irish stew (baranina i jagnięcina) 337
Gulasz navarin (baranina i jagnięcina) 338
Gulasz navarin wiosenny (baranina i jegnięcina) 338
Haggis (baranina i jagnięcina) 338
Jądra baranie 328
Kotlet barani mutton chop 330
Kotlety baranie 329
Kotlety baranie bergeret (na zimno) 331
Kotlety baranie buloz 329
Kotlety baranie carignan 329
Kotlety baranie champvallon. 329
Kotlety baranie financière 329
Kotlety baranie laury 329
Kotlety baranie maintenon 329
Kotlety baranie montglas 330
Kotlety baranie murillo 330
Kotlety baranie muszkieterskie 330
Kotlety baranie na zimno 331
Kotlety baranie panierowane 330
Kotlety baranie po bretońsku 329
Kotlety baranie po parysku 330
Kotlety baranie po prowansalsku 330
Kotlety baranie pompadour 330
Kotlety baranie réforme 330
Kotlety baranie sévigné 330
Kotlety baranie valois., 330
Kotlety baranie villeroy 330
Kotlety baranie w przekroju (na zimno) 331
Łopatka barania 331
Łopatka barania à la boulangère 331
Łopatka barania bonne–femme 331
Łopatka barania duszona 331
Łopatka barania i jagnięca, pieczeń 464
Łopatka barania w ryżu 331
Łopatka barania z korzeniami 331
Łopatka barania z rzepą 331
Marynata gotowana do baraniny 48
Medaliony baranie, jagnięce 333
Mostek barani 334
Mostek barani po diabelsku 334
Mostek barani po pastersku 334
Mostek barani vert–pré 334
Mostek barani z różnymi purée. 334
Móżdżek barani 329
Musaka (baranina i jagnięcina) 337
Mutton pie (baranina i jagnięcina) 337
Mutton pudding (baranina i jagnięcina) 337
Nerki baranie 334
Nerki baranie carvalho, smażone 334
Nerki baranie hussarde 335
Nerki baranie michel 335
Nerki baranie na szpikulcach po hiszpańsku 334
Nerki baranie na szpikulcach 334
Nerki baranie po piemoncku 335
Nerki baranie smażone na sposób berry 334
Nerki baranie smażone z szampanie 334
Nerki baranie turbigo 335
Nerki baranie vert–pré 335
Nerki baranie viéville 335
Nerki baranie zapiekane 335
Nerki baranie, stosowane receptury 335
Nogi baranie 333
Nogi baranie po rueńsku 333
Nogi baranie po tyrolsku 333
Nogi baranie poulette 333
Nogi baranie w gulaszu 333
Nogi baranie, różne sposoby przygotowywania 333
Ozory baranie 333
Pieczeń barania i jagnięca 464
Pilaw barani po turecku 338
Pilaw caissi (baranina i jagnięcina) 338
Polędwica jagnięca, barania 332
Ragout baranie z ryżem 338
Sałatka z ratek baranich i cielęcych 138
Siodło baranie 335
Siodło baranie i jagnięce, pieczeń 464
Szaszłyki z nerek baranich 334
Tylna część tuszy baraniej i jagnięcej, pieczeń 464
Udziec barani 332
Udziec barani à la boulangère 332
Udziec barani à la dziczyzna, marynowany 332
Udziec barani bonne–femme. 332
Udziec barani duszony 332
Udziec barani i jagnięcy, pieczeń 464
Udziec barani na zimno 333
Udziec barani po angielsku 332
Udziec barani po bordosku 332
Udziec barani po bretońsku 332
Udziec barani soubise 332
Udziec barani w sosie miętowym 332
Wątróbki drobiowe i nerki baranie smażone w czerwonym winie 392
Zupa z baraniny 123
Zupa z baraniny po grecku 123
Żeberka baranie 328
Żeberka baranie na zimno 329