Wyszukaj przepis



kup książkę

Wypróbuj przepis Auguste Escoffiera na zimno.

nazwa przepisu numer strony
Ananas georgette (na zimno) 543
Ananas ninon (na zimno) 543
Ananas po królewsku (na zimno) 544
Ananas wirginia (na zimno) 544
Auszpik z foie gras (na zimno) 415
Banany trédern (na zimno) 544
Barwena orientalna (na zimno) 219
Bażant croix de berny (na zimno) 430
Bażant na zimno w daube 430
Bażant po czesku (na zimno) 430
Biszkopt monte carlo (na zimno) 550
Bruk z foie gras lukullus (na zimno) 416
Brzoskwinie „biała dama” (na zimno) 548
Brzoskwinie adrienne (na zimno) 547
Brzoskwinie aiglon (na zimno) 547
Brzoskwinie alexandra (na zimno) 547
Brzoskwinie aurora (na zimno) 547
Brzoskwinie cesarzowej (na zimno) 548
Brzoskwinie château–laffitte (na zimno) 548
Brzoskwinie eugénie (na zimno) 548
Brzoskwinie isabelle (na zimno) 548
Brzoskwinie kardynalskie (na zimno 548
Brzoskwinie małego diuka (na zimno) 548
Brzoskwinie melba, pêche melba (na zimno) 548
Brzoskwinie mistral (na zimno) 548
Brzoskwinie na zimno 547
Brzoskwinie rose chéri (na zimno) 548
Brzoskwinie rose pompon (na zimno) 548
Brzoskwinie sułtańskie (na zimno) 548
Brzoskwinie trianon (na zimno) 548
Charlotte (na zimno) 537
Charlotte arlekin, na zimno 537
Charlotte carmen, na zimno 537
Charlotte chantilly, na zimno 537
Charlotte colinette, na zimno 537
Charlotte montreuil, na zimno 537
Charlotte normandzka, na zimno 537
Charlotte opera, na zimno 537
Charlotte plombière, na zimno 537
Charlotte renaissance, na zimno 537
Chaud–froid z przepiórki w przekroju (na zimno) 435
Ciasto joinville (na zimno) 550
Ciasto meksykańskie (na zimno) 550
Ciasto normandzkie z chantilly (na zimno) 550
Comber cielęcy na zimno 301
Crème caramel, na zimno 538
Desery na zimno, sosy i dodatki 535
Drozd na zimno 437
Eskalopki marszałkowskie z foie gras (na zimno) 416
Eskalopki sarah bernhardt ze słonki (na zimno) 442
Fale z krewetkami (pstrąg, na zimno) 206
Figi carlton, gotowane (na zimno) 544
Figi carlton, surowe (na zimno) 544
Figi z kremem (na zimno) 545
Filet z przepiórki pommes d’or (na zimno) 436
Filety chevet z polędwicy wołowe (na zimno) 281
Filety coquelin z polędwicy wołowej (na zimno) 281
Filety mistral z polędwicy wołowej (na zimno) 281
Filety po rosyjsku z polędwicy wołowej (na zimno) 281
Filety z drozda na sposób cherville (na zimno) 438
Filety z montlhéry z polędwicy wołowej (na zimno) 281
Filety z polędwicy wołowej na zimno 281
Filety z soli calypso (na zimno) 237
Filety z soli charlotte (na zimno) 237
Filety z soli na zimno 236
Filety z soli na zimno, ułożone na musie 237
Filety z soli po moskiewsku (na zimno) 237
Filety z soli w galarecie a (na zimno). 236
Filety z soli w galarecie b (na zimno) 236
Foie gras gastronomów (na zimno) 415
Foie gras na zimno 415
Foie gras z mieloną papryką (na zimno) 416
Frykando cielęce na zimno 311
Galaretka porzeczkowa przygotowana na zimno 576
Głowa cielęca na zimno po flamandzku 323
Gołębie w galarecie (na zimno) 406
Grasica cielęca na zimno 319
Grasica cielęca po szwedzku (na zimno) 319
Grasica cielęca richelieu (na zimno) 319
Gruszki alma (na zimno) 549
Gruszki felicia (na zimno) 549
Gruszki florenckie (na zimno) 549
Gruszki hélène (na zimno) 549
Gruszki kardynalskie (na zimno) 549
Gruszki mariette (na zimno) 549
Gruszki markizy (na zimno) 549
Gruszki mary garden (na zimno) 549
Gruszki melba (na zimno) 549
Gruszki pralinowe (na zimno) 549
Gruszki religieuse (na zimno) 549
Gruszki richelieu (na zimno) 549
Gruszki w rumie (na zimno) 549
Gulasz daube z gęsie (na zimno) 407
Homar carnot (na zimno) 249
Homar grammont (na zimno) 250
Homar na zimno 249
Homar z różnymi sosami(na zimno) 250
Indyk na zimno 402
Jabłka felicia (na zimno) 550
Jabłka po królewsku (na zimno) 550
Kaczka à la cuillère (na zimno) 412
Kaczka lambertye (na zimno) 412
Kaczka na zimno 411
Kaczka po sewilsku (na zimno) 412
Kaczka saint–albin, igiełki (na zimno) 411
Kaczka z mandarynkami po japońsku, glazurowana (na zimno) 412
Kaczka z ozorem, igiełki (na zimno) 411
Kaczka z wiśniami montmorency, glazurowana (na zimno) 411
Klops z foie gras (na zimno) 416
Klops z foie gras w przekroju (na zimno) 416
Klops z zająca (na zimno) 424
Klops z zająca w przekroju (na zimno) 424
Klops ze słonki (na zimno) 442
Klopsy na zimno 65
Kotlet cielęcy grenadin na zimno 312
Kotlet cielęcy na zimno 304
Kotlety baranie bergeret (na zimno) 331
Kotlety baranie na zimno 331
Kotlety baranie w przekroju (na zimno) 331
Kotlety w sosie chaud–froid (na zimno) 331
Kotlety z gołębi w sosie chaud–froid (na zimno) 406
Kotlety z homara arkangel (na zimno) 250
Kotlety z łososia na zimno 203
Krążki z grasicy cielęcej w ozorze wołowym (na zimno) 319
Krem caprice, na zimno (desery) 539
Krem chantilly z owocami, na zimno (desery) 538
Krem chantilly, na zimno (desery) 538
Krem custard do musów na zimno lub na gorąco (desery) 509
Krem florencki, na zimno (desery) 538
Krem opera, na zimno (desery) 538
Krem waniliowy, na zimno (desery) 538
Krem wiedeński, na zimno (desery) 538
Kremy na zimno (desery) 538
Krewetki na zimno 244
Krzyżowa na zimno 271
Kulka cielęca na zimno 310
Kulka cielęca po kaukasku (na zimno) 310
Kulka cielęca po szwedzku (na zimno) 310
Kuropatwa na zimno 433
Łosoś na zimno 203
Łosoś na zimno lub stek królewski z łososia na zimno 204
Łosoś na zimno lub stek na zimno w krysztale 203
Łosoś na zimno lub stek na zimno w winie chambertin 203
Łosoś na zimno lub stek norweski z łososia na zimno 204
Łosoś na zimno lub stek paryski z łososia na zimno 204
Łosoś na zimno lub stek ryski z łososia na zimno 204
Małe suflety z raków na zimno 246
Mandarynki almina (na zimno) 546
Mandarynki z niespodzianką (na zimno) 546
Mandarynki z przepiórką (na zimno) 436
Mandarynki ze śmietaną (na zimno) 546
Medaliony drobiowe rachel (na zimno) 400
Medaliony gołębie laurette (na zimno) 406
Medaliony z drozdów (na zimno) 438
Medaliony z łososia (na zimno) 204
Medaliony z pstrąga (na zimno) 206
Morele mireille (na zimno) 543
Morele paryskie (na zimno) 543
Morele po królewsku (na zimno) 543
Mrożone przepiórki carmen (na zimno) 436
Mrożone przepiórki cerisette (na zimno) 436
Mrożone przepiórki królowej amelii (na zimno) 436
Mrożone przepiórki maryland (na zimno) 436
Mrożone przepiórki romanée (na zimno) 436
Mus kardynalski z raków (na zimno) 246
Mus z barweny (na zimno) 219
Mus z foie gras (na zimno) 416
Mus z gołębi (na zimno) 406
Mus z homara (na zimno) 250
Mus z kaczki rueńskiej (na zimno) 412
Mus z krewetek na zimno 244
Mus z łososia (na zimno) 204
Mus z raków (na zimno) 246
Mus z szynki (na zimno) 354
Mus z szynki po alzacku (na zimno) 354
Mus z szynki z foie gras (na zimno) 354
Mus z szynki z piersią z kurczaka (na zimno) 354
Mus z zająca (na zimno) 424
Musy i piany drobiowe (na zimno) 400
Musy i piany z bażanta (na zimno) 430
Musy, piany i suflety na zimno (garnitury) 63
Nektarynki na zimno 547
Noga wieprzowa faszerowana, zampone na zimno 349
Ortolany vendangeuse (na zimno) 440
Ortolany w mandarynkach (na zimno) 440
Otoczka z filetów z soli po włosku (na zimno) 237
Owoce diplomate (na zimno) 550
Ozór wołowy na zimno 291
Papryki do mięs na zimno 490
Parfait z foie gras (na zimno) 416
Pasztet z pulardy w konserwie (na zimno) 399
Pączki wiedeńskie na zimno 514
Piana z foie gras (na zimno) 416
Piana z homara (na zimno) 250
Piana z łososia (na zimno) 204
Piana z zająca (na zimno) 424
Piany z szynki na zimno. 354
Piersi z bażanta gastronomów (na zimno) 430
Piersi z bażanta po kasztelańsku (na zimno) 430
Piersi z kurczaka jeannette (na zimno) 400
Pierś z kurczaka na różnych musach (na zimno) 400
Pomarańcze przekładane (na zimno) 547
Pomarańcze z blanc–manger (na zimno) 547
Pomarańcze z niespodzianką (na zimno) 547
Pomidory rivoli (na zimno) 498
Powiew wiosny, desery, na zimno 539
Przepiórka château d’yquem (na zimno) 436
Przepiórki cecylia (na zimno) 435
Przepiórki nillson (na zimno) 436
Przepiórki richelieu (na zimno) 436
Przepiórki vendangeuse (na zimno) 436
Przepiórki w skrzynkach (na zimno) 435
Pstrąg na zimno na musie, na obiad lub na kolację 206
Pstrąg na zimno w szampanie 206
Pstrąg na zimno w winie chambertin 206
Pstrąg po norwesku na zimno 206
Pstrąg tęczowy na zimno 206
Pstrąg w krysztale (na zimno) 206
Puddingi na zimno (desery) 542
Pularda dampierre (na zimno) 397
Pularda karmelitów (na zimno) 397
Pularda lambertye (na zimno) 398
Pularda newa (na zimno) 398
Pularda po parysku (na zimno) 398
Pularda rose de mai (na zimno) 398
Pularda rose–marie (na zimno) 398
Pularda saint–cyr (na zimno) 398
Pularda w galarecie (na zimno) 398
Pularda w szampanie (na zimno) 397
Pularda z ozorem (na zimno) 398
Pulardy i kurczaki na zimno 397
Raki na zimno 246
Roladki z soli w tymbaliku (na zimno) 237
Rostbef na zimno 274
Salmis ze słonki (na zimno) 442
Sałatka bananowa (na zimno) 544
Sałatka z homara (na zimno) 250
Sałatka z łososia (na zimno) 204
Siodło jagnięce na zimno 344
Siodło z jagnięciny mlecznej Edwarda VII (na zimno) 344
Skowronki na zimno 439
Skrzydełka z kurczaka karmelitów (na zimno) 399
Skrzydełka z kurczaka lady wilmer (na zimno) 399
Słonka cecylia (na zimno) 442
Słonka esclarmonda (na zimno) 442
Słonka marivaux (na zimno) 442
Słonka musy i piany (na zimno) 442
Słonka w przekroju (na zimno) 442
Słonka, bengalines (na zimno) 442
Sos wiśniowy na zimno (desery) 535
Stek z łososia na zimno w maśle montpellier 203
Suflet z homara na zimno 250
Suflet z kaczki na zimno z pomarańczami (na zimno) 412
Suflety z szynki na zimno 354
Suprême z raków w szampanie (na zimno) 246
Szynka na zimno 354
Szynka praska z niespodzianką (na zimno) 354
Szynka soufflé (na zimno) 354
Teryna z kaczki rueńskiej z galaretą (na zimno) 412
Turbot młody na zimno 242
Turbot na zimno 240
Tymbalik carycy z foie gras i z przepiórki (na zimno) 416
Tymbalik carycy z ortolanów (na zimno) 440
Tymbalik escoffiera z filetów z soli (na zimno) 237
Tymbalik voisin z kaczki (na zimno) 412
Tymbaliki carycy z przepiórki (na zimno) 436
Udziec barani na zimno 333
Wątroba cielęca gotowana po flamandzku (na zimno) 307
Wątroba cielęca na zimno 307
Wiśnie dubarry (na zimno) 544
Wiśnie w claret (na zimno) 544
Wołowina na zimno 277
Zad cielęcy na zimno 322
Zając faszerowany beauval (na zimno) 424
Żaby na zimno 256
Żeberka baranie na zimno 329
Żeberka wieprzowe na zimno 348